Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă lovitură grea aplicată medicilor: Dimineața, CNA l-a reținut pe un șef de secție

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
După ce ieri medicii din două spitale din municipiul Chișinău au fost acuzați că îi tratează pe copiii sănătoși cu antibiotice de pneumonie pentru a obține cât mai mulți bani de la Compania Națională de Asigurări în Medicină, astăzi CNA operează o reținere la Soroca.

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Centrul Național Anticorupție anunță că ofițerii CNA și procurorii l-au reținut, acum câteva ore, pe șeful Secţiei Traumatologie din cadrul unui spital din Soroca, acesta fiind bănuit de corupere pasivă. Oamenii legii susțin că doctorul ar fi pretins de la un pacient 17 000 de lei pentru a-i organiza intervenția chirurgicală de endoprotezare.

Spital - Sputnik Moldova
Ministerul Sănătății s-a sesizat în cazul acuzațiilor grave aduse de Mihai Stratulat

Potrivit pacientului, chirurgul i-ar fi spus că stocul de endoproteze este limitat, iar pentru a ajunge pe masa de operație va trebuie să aștepte rândul. Totodată, medicul l-ar fi informat că ar putea să soluţioneze problema contra sumei de 17 000 de lei.

Pe acest caz, Direcţia Teritorială Nord a CNA a iniţiat o anchetă, iar astăzi, medicul a fost reţinut în momentul în care pacientul i-a transmis 15 000 de lei sub controlul Centrului.

În prezent, bănuitul se află în izolator, fiind reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat pentru corupere pasivă.

De notat că, în șase luni ale anului curent, CNA a pornit 32 de cauze penale pe diferite fapte de corupţie şi conexe, comise în domeniul ocrotirii sănătăţii.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura Anticorupţie.

Fluxul de știri
0