Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Sănătății s-a sesizat în cazul acuzațiilor grave aduse de Mihai Stratulat

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Medicul pediatru Mihai Stratulat îi acuză pe doctorii de la două spitale din Capitală că fac bani pe seama diagnozelor puse premeditat greșit copiilor și a tratamentelor achitate de CNAM.

CHIȘINĂU, 11 iulie — Sputnik. Medicul pediatru Mihai Stratulat îi acuză pe doctorii de la două spitale din Chișinău că ar pune diagnoze greșite copiilor doar pentru a-i interna în spital și pentru a face bani pe seama lor, tratamentele fiind achitate de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Lucrători la o morgă, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Oficial: Medicii din Bălți au alungat pacienta din spital ca să moară acasă

Mai exact, acesta a scris într-o postare pe Facebook că micuții sunt diagnosticați din start cu pneumonie și le sunt administrate antibiotice.

"Am să vorbesc astăzi despre două spitale care ar trebui să fie închise, cred eu. Este vorba Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din strada Serghei Lazo și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 de pe Viaduct. Spun asta pentru că acolo nu se face medicină. În aceste spitale, cu ce problemă te-ai adresa, diagnoza finală este pneumonie pe dreapta și imediat se dau antibiotice. Acolo nu se respectă niciun protocol. De ce? Pentru că directorii și vice-directorii sunt cointeresați să pună astfel de diagnoze. Acest lucru se face pentru că finanțarea spitalelor depinde de câți pacienți sunt internați", a scris Mihai Stratulat pe pagina de Facebook.

Pregnant Woman - Sputnik Moldova
Tânără cu copilul mort în burtă, trimisă de medici cu microbuzul la Chișinău

Potrivit medicului, în spitalul de pe Viaduct situația este dramatică.

"Au deschis încă o secție de patologie pentru nou născuți, când au văzut că prima secție aduce "ruble" la spital! Vice-directorul pe pediatrie a spitalului sună zilnic în maternitate și anunță câte paturi sunt libere în ambele secții și câți copii trebuie transferați cu icter fizilogic, pentru a fi diagnosticați cu ața zisa "pneumonie", pentru a aduce bani spitalului", a mai scris Stratulat pe pagina de Facebook.

Redacția Sputnik Moldova a solicitat o reacție de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale pe marginea acestui subiect. Purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Stratulat, ne-a comunicat următoarele:

"Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a autosesizat pe marginea mesajului publicat de medicul pediatru Mihai Stratulat. Urmează să fie creată o comisie internă care va investiga presupusele acțiuni menționate în postarea lui Stratulat", a precizat pentru Sputnik Moldova Cristina Stratulat.

Directorul Spitalului Clinic Municipal Nr.1, Iurie Dondiuc, nu a răspuns la telefon pentru a comenta această situație. 

Fluxul de știri
0