Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lovitură neașteptată – de ce a anulat Trump toate întâlnirile bilaterale

© Photo : PresidencyParticipare la Summitul NATO de la Bruxelles (Regatul Belgiei)
Participare la Summitul NATO de la Bruxelles (Regatul Belgiei) - Sputnik Moldova
Abonare
Întâlnirile premergătoare au fost brusc întrerupte de Germania, ofensată de atacurile incredibile ale președintelui american.

BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Evan Răutu. Anularea tuturor întâlnirilor bilaterale de către președintele Trump este, fără îndoială, un fapt nu numai inedit, ci și greu de explicat.

Deocamdată, explicațiile vin doar "pe surse" de la Bruxelles. Prezent la fața locului, jurnalistul Radu Tudor, cel mai cunoscut propagandist al NATO în România, a relatat o variantă extreme de interesantă.

Astfel, în timpul discuțiilor cu țările partenere din flancul estic — Georgia și Ucraina — Germania ar fi intervenit brusc cerând o întâlnire doar între membri.

Саммит НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova
Politică
NATO: „Nu există motive de izolare a Rusiei. Nu observăm nicio amenințare

Delegațiile la cel mai înalt nivel ai Georgiei și Ucrainei au trebuit să părăsească sala, afirmă Radu Tudor. A urmat o discuție tensionată, în care Germania a pus tunurile pe Trump și pe delegația americană.

Reamintim că Donald Trump a acuzat ieri Germania de faptul că, în loc să-și achite obligațiile față de NATO, "nu face decât să îmbogățească Rusia, de care cere să fie protejată".

"Din cauza acestei ședințe convocate de Germania, Donald Trump a luat decizia de a-și anula întâlnirile bilaterale atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu ceilalți șefi de stat", a spus Radu Tudor, la Antena 3.

Nu este exclus ca legătura puternică a lui Iohannis cu cancelarul Angela Merkel, ca și originea germană a acestuia, să fie un impediment al relaționării cu temperamentalul și imprevizibilul Trump în viitorul apropiat.

De asemenea, o întrebare se pune vizavi de parteneriatul cu Georgia și Ucraina, care urma să discutat în cadrul întâlnirilor anulate. 

Fluxul de știri
0