Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iată când vor avea loc următoarele alegeri parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы
Местные выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului a anunțat când ar putea avea loc următoarele alegeri parlamentare în Moldova.

CHIȘINĂU, 12 iulie — Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat perioada în care vor fi organizate alegerile Parlamentare.

”Mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie, ulterior de la 1 decembrie până la 1 martie se va fixa data alegerilor, adică este perioada în care trebuie să aibă loc. Decizia o va lua Parlamentul, cel mai probabil foarte curând”, a declarat Andrian Candu.

Ina Șupac - Sputnik Moldova
Deputat comunist: Viitoarele alegeri parlamentare ar putea să nu fie recunoscute

Spicherul a mai declarat că Parlamentul este obligat ca, în timp de 60 de zile până la alegeri, să ia decizia în privința organizării alegerilor.

”Timp este, decizia politică a Parlamentului va fi luată curând. Trebuie să avem timp să invităm și observatori internaționali”, a mai precizat Candu.

În această toamnă expiră mandatul actualului Legislativ. Potrivit experților, alegerile vor avea loc, cel mai probabil, la începutul lui decembrie 2018. Acestea se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, ceea ce înseamnă că 50 de deputați vor fi aleși în baza listelor de partid, în circumscripția națională, iar 51 de deputați vor fi aleși în baza circumscripțiilor uninominale, câte un deputat pentru fiecare circumscripție. Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi constituite 48 de circumscripții uninominale, dintre care doi pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Fluxul de știri
0