Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hai duminică la Cigârleni să mâncăm plăcinte gratis la Festivalul bucatelor tradiționale

© Sputnik / OsmatescoVictor Pletosu și Diana Josu Braniște
Victor Pletosu și Diana Josu Braniște - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, 15 iulie, la ora 13:00, Primăria satului Cigârleni și Secția Cultură Ialoveni organizează cea de-a VII-a ediție a Festivalului Bucatelor Tradiționale "La vatra plăcintelor". Cele mai iscusite gospodine vor impresiona publicul cu plăcinte făcute după rețete strămoșești și cu tot felul de bunătăți.
Hai duminică la Cigârleni să mâncăm plăcinte gratis la Festivalul bucatelor tradiționale

Invitații emisiunii "Sputnik Matinal" — jurnalista Diana Josu-Braniște și directorul Casei de Cultură din satul Cigârleni, Victor Pletosu — au oferit mai multe detalii despre activitățile care se vor desfășura la Festivalul bucatelor tradiționale "La vatra plăcintelor".

"Festivalurile sunt o carte de vizită a localităților raionului Ialoveni. În cadrul acestei sărbători, ne propunem să descoperim creațiile folclorice autentice și evident bucatele tradiționale. Evenimentul este o manifestare socio-folclorică, care are drept scop promovarea formațiilor artistice și a tinerelor talente. De asemenea ne dorim să aducem la cunoștința publicului larg importanța valorilor culturale precum: muzica populară, hora, bucătăria tradițională, vinul moldovenesc și obiectele de meșteșugărit", a relatat  Victor Pletosu.

Potrivit Dianei Josu-Braniște, la acest festival cele mai iscusite bucătărese și gospodine din raionul Ialoveni vor delecta vizitatorii cu plăcinte tradiționale moldovenești, iar degustarea bucatelor va fi gratuită.

"Scenariul evenimentului este unul al tiparelor tradiționale. Vom începe cu parada portului popular de la Primăria localității până la Casa de Cultură. Programul continuă cu serviciul divin, deschiderea oficială, prezentarea artistică al ansamblurilor și colectivelor. Seara va culmina cu hora de sărbătoare și concertul oferit de interpreta de muzică populară Doina Arsene Grigoraș", a precizat  Dianei Josu-Braniște.

Фестиваль классической музыки в Бутученах DescOPERA - Sputnik Moldova
Societate
Festivaluri în aer liber pe care nu trebuie să ratezi în această vară

Totodată, directorul Casei de Cultură din satul Cigârleni a menționat că fiecare localitate din raionul Ialoveni care găzduiește un festival are scopul de a demonstra specificul comunității și îndeletnicirile de bază ale localnicilor.

"Oamenii din toate localitățile se întrunesc la aceste festivaluri și discută despre valorile și tradițiile care trebuie promovate. Localitățile noastre prind viață prin asemenea festivaluri. De la an la an, tot mai multe ansambluri doresc să participe ceea ce semnifică că sărbătoarea este un succes pentru localitate. Așteptăm cu mare drag toți iubitorii de bucate tradiționale", au spus invitații emisiunii "Sputnik Matinal".

Mai multe detalii despre acest eveniment aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0