Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivaluri în aer liber pe care nu trebuie să ratezi în această vară

© Sputnik / Irina LeahovaФестиваль классической музыки в Бутученах DescOPERA
Фестиваль классической музыки в Бутученах DescOPERA - Sputnik Moldova
Abonare
Vara este anotimpul potrivit pentru a te odihni și pentru a merge la diverse evenimente frumoase. Vezi mai jos o listă a festivalurilor care vor avea loc în acest sezon estival.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Vara este anotimpul potrivit pentru distracție și activități în aer liber. În țara noastră, în ultima perioadă, au loc tot mai multe festivaluri, dintre cele mai diverse. Acestea sunt foarte bine organizate, oferind posibilități de relaxare împreună cu prietenii sau cu familia. 

Vezi mai jos câteva dintre evenimentele de acest gen care se vor desfășura în această vară și alege la care vei merge și tu.

Festivalul moldovenesc „Strugurele de smarald”: expoziția produselor fabricate în Moldova - Sputnik Moldova
La Moscova a avut loc primul festival moldovenesc „Strugurele de smarald”

Festivalul "DescOperă" (15-17 iunie)

Festivalul de muzică clasică în aer liber "DescOPERĂ" revine cu cea de-a III-a ediție. Evenimentul se va desfășura în perioada 15-17 iunie, în amfiteatrul natural de la Butuceni.

Ia Mania(8 iulie)
Piesa cheie a portului popular va fi sărbătorită în data de 8 iunie la Holercani, Dubăsari. Cei care vor veni sunt îndemnați să îmbrace ii, pentru a crea cea mai mare concentrație de bluze tradiționale românești pe metru pătrat. Vizitatorii sunt îndemnați să se inspire din sloganul „Îmbracă-te în IE și vino să te umpli de mândrie". La eveniment vor fi organizate ateliere de broderie, târguri de meșteșugărit, concursuri ale tinerilor designeri și competiții gastronomice.

FOSFOR Electronic Music Festival 2018 (30 iunie)

Pe malul drept al lacului Ghidighici, 12 DJ vor mixa pe ritmurile celor mai tari piese ale momentului. Evenimentul se va desfășura în comuna Vatra, în apropierea centrului de agrement. Distracția va dura până la ora 6:00 dimineața.

Ziua Portului Popular (24 iunie)

Ziua Portului Popular va fi sărbătorită în ultima zi de duminică a lunii iunie. În data de 24 iunie, în toată țara vor fi desfășurate activități culturale care vor pune în valoare modelele regionale ale portului popular.

XI-th Art-Labyrinth Summer Festival 2018 (23 iunie —1 iulie)

Festivalul de vară Art Labyrinth este unul de artă și cultură alternativă — un eveniment anual, un portal spre o altă realitate, care are loc într-un mediu natural, în cele mai frumoase și pitorești locuri din Moldova. Art-Labyrinth 2018 se va desfășura în raionul Edineț în apropierea satului Fetești.

Festivalul mondial al tinerilor de la Soci 2017 - Sputnik Moldova
Entuziasmul tinerilor români i-a uimit pe organizatorii unui festival din Rusia

Say Cheese Fest 2018 (16 iunie)

La acest eveniment producătorii locali de brânzeturi și cașcavaluri își vor prezenta cele mai gustoase produse pe care le produs. Evenimentul se va desfășura în localitatea Horodiște, Rezina.

Festival Medieval 2018 Vatra (23 — 24 iunie)

Complexul Vatra va deveni pentru două zile arena Luptelor Medievale. Vă așteaptă o atmosferă fascinantă a "Evului Mediu", creată de:

— Tabăra medievală cu diverse personaje

— Lupte ca-n filme, unul la unu, trei la trei, dar și între sute de războinici

— Turniruri internaționale de lupte medievale dar și de tragere cu arcul pentru copii și maturi

— Ritualul "Nunții Domnești" cu cântece, dansuri și un ospăț medieval cum nu s-a mai pomenit.

Fluxul de știri
0