Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Otravă din UE pentru tinerii din Moldova: Operațiune specială a ofițerilor INI - Video

Abonare
În urma unei operațiuni speciale au fost reținuți cinci indivizi care aduceau din țările Uniunii Europene pastile extasy pe care le vindeau tinerilor din Moldova.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost reținute de ofițerii antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procurorii din sectorul Râșcani, anunță Poliția printr-un comunicat.

”Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a grupului care comercializa droguri sub formă de pastile ecstazy în proporții deosebit de mari”, precizează instituția.

Ina Vutcariov - Sputnik Moldova
Alarmant: Tot mai mulți adolescenți din Republica Moldova consumă droguri

Potrivit oamenilor legii, pastilele ecstazy erau aduse prin contrabandă în republica Moldova din țările membre ale Uniunii Europene. Ulterior, prin intermediul distribuitorilor erau comercializate consumatorilor în întreaga țară la un preț de 300-350 de lei pentru o pastilă. O parte din pastile, fiind din categoria drogurilor cu efect energizant, erau vândute în cluburile de noapte ale Capitalei, iar beneficiarii acestor droguri erau tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani.

Polițiștii au infiltrat agenți de investigații sub acoperire. Aceștia au efectuat achiziții de control, procurând droguri de la suspecți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate 443 de pastile ecstasy în valoare de aproximativ 150 de mii de lei. În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina și au contribuit activ la identificarea și documentarea persoanelor care au tangență la caz.

Trei dintre suspecți sunt reținuți pentru 72 de ore, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar persoanele riscă privațiune de liberate de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0