Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ordin de sus: Iată ce le-a solicitat Filip vameșilor și polițiștilor de Frontieră

© Sputnik / Irina LeahovaКПП Кучурганы
КПП Кучурганы - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip anunță data limită până când agenții economici din stânga Nistrului care doresc să efectueze exporturi vor putea să se înregistreze la Agenția Servicii Publice - iată ce le-a solicitat vameșilor și polițiștilor de Frontieră.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Pe data de 18 iulie expiră termenul de aplicare a scutirilor de plata taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova, care efectuează operațiuni de import-export prin punctul de trecere a frontierei Pervomaisk-Cuciurgan și care nu sunt înregistrați la Agenția Servicii Publice.

Iurie Ceban - Sputnik Moldova
Facilități la punctele comune de control vamal pentru agenții economici din Transnistria

În cadrul unei ședințe de lucru cu autoritățile responsabile de managementul integrat al frontierei de est a țării, premierul Pavel Filip a anunțat că acest termen urmează a fi prelungit până pe 1 ianuarie 2019.

Premierul a solicitat urgentarea măsurilor pentru extinderea punctelor comune de trecere de-a lungul frontierei de est, inclusiv pregătirea resurselor umane și verificarea condițiilor administrative.

Poliția de Frontieră, cât și Serviciul Vamal urmează să inițieze cu partea ucraineană procedurile finale pentru asigurarea practică a activității. Premierul a menționat că, în comun cu autoritățile din Ucraina, vor fi depuse eforturi pentru grăbirea semnării protocoalelor privind demararea controlului în comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene situate pe segmentul transnistrean.

Potrivit statisticii, aproximativ 2500 de companii din regiunea transnistreană sunt deja înregistrate în Republica Moldova și activează ca agenți economici moldoveni.

Fluxul de știri
0