Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Facilități la punctele comune de control vamal pentru agenții economici din Transnistria

© SputnikIurie Ceban
Iurie Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu ziua de astăzi intră în vigoare Acordului bilateral privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor şi obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.
Facilități la punctele comune de control vamal pentru agenții economici din Transnistria

În rezultatul instituirii controlului comun moldo-ucrainean, la cele două puncte de trecere în punctul rutier „Goianul Nou — Platonovo" și în punctul feroviar „Novosaviţcaia — Cuciurgan" se va activa conform principiului „o singură oprire, un singur ghișeu".

Potrivit lui Vitalie Stratan, șef de secție în cadrul Serviciului Vamal, agenții economici, inclusiv cei din Transnistria, vor avea mai multe beneficii. Vor fi reluate operațiunile de export-import a bunurilor din Transnistria, inclusiv a bunurilor accizabile și a produselor alimentare și a produselor petroliere.

Vitalie Stratan a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că "agenții economici care sunt din regiunea transnistreană, vor putea livra în mod legal, producția lor peste hotare".

"Pentru aceasta ei au nevoie să treacă procedurile vamale prin aceste puncte cu prezentarea documentelor de transport, fie documentul de tranzit, carnetul TIR sau carnetul ATA recunoscute la nivel internațional. Astfel se va scurta și drumul cu mulți kilometri, și controlul în vamă", a declarat reprezentantul Serviciului Vamal.

Potrivit statisticii, aproximativ 2500 de companii din regiunea transnistreană sunt înregistrate la ora actuală în Republica Moldova și activează ca agenți economici moldoveni.

Fluxul de știri
0