Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis vrea o prezenţă sporită a NATO la Marea Neagră

© AP Photo / Andreea AlexandruKlaus Werner Iohannis și Jens Stoltenberg
Klaus Werner Iohannis și Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele român a menționat că obiectivul principal este întărirea, consolidarea posturii defensive a NATO, dar a precizat că, pentru România, asta înseamnă ceva „concret".

BUCUREŞTI, 11 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi şi mâine, preşedintele României, Klaus Iohannis, participă la Summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, unde are loc şi o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Şeful statului a subliniat că, pentru România, acest obiectiv înseamnă lucruri foarte concrete pentru că România a oferit un centru de comandă foarte important pentru a îmbunătăţi coordonarea activităţii NATO din zona noastră.

Ратко Младич - Sputnik Moldova
Celebru general sârb, curaj total - face praf NATO chiar la Haga!

Mai mult, Iohannis a declarat că doreşte atenţie în zona Mării Negre.

"Pentru noi este evident foarte importantă atenţia pe care vrem să o dăm zonei Mării Negre (…) Credem că vom obţine nu doar o atenţie sporită pentru Marea Neagră, ci şi o prezenţă sporită a NATO pe regiunea Mării Negre, iar brigada multinaţională va fi mult mai importantă, pentru că ea va deveni o brigadă cu prezenţă permanentă", a declarat Iohannis, la Summitul NATO de la Bruxelles.

De asemenea, şeful statului a precizat că doreşte ca România să devină un furnizor de securitate, asta însemnând ca forţele armate să fie într-o stare foarte bună, cu oameni bine pregătiţi şi bine instruiţi.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 11-12 iulie, la Summitul Alianţei Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, când va fi organizată şi o reuniune distinctă, dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei.

Fluxul de știri
0