Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Controale drastice în toată țara: Cine va trebui să dea seama

Abonare
A ajuns cuțitul la os: numeroasele nereguli și plângerile venite de la cetățeni au determinat autoritățile să înceapă controale la sânge.

CHIȘINĂU, 11 iul — Sputnik. Agenția pentru Siguranța Alimentelor va începe o verificare totală a unităților de comerț ambulant care comercializează produse alimentare.

"Pornind de la faptul că în ultima perioadă inspectorii ANSA au constatat cazuri de încălcare a legislației în domeniul comerțului ambulant cu produse alimentare și având în vedere conținutul petițiilor adresate Agenției, directorul general a emis un ordin privind intensificarea controalelor în unitățile de comerț ambulant", precizează ANSA într-un comunicat.

Ludmila Bîrcă - Sputnik Moldova
Mulți copii fac toxinfecții alimentare din cauza neglijenței părinților

Verificările vor începe din 12 iulie și vor dura până pe 15 septembrie curent.

În vizorul subdiviziunilor ANSA vor ajunge în special unitățile din domeniul alimentar cu risc sporit: unitățile de comerț ambulant (tarabe, tonete și alte puncte mobile de comerț), unităţi de alimentaţie publică (fast-food, catering, ş.a.). Specialiștii vor verifica în ce măsură sunt respectate legislația şi reglementările din domeniul siguranței alimentelor de sezon cu risc sporit — apă potabila, gheață, cvas, băuturi carbogazoase pe baze de arome și îndulcitori, înghețată, produse de patiserie și panificație ușor perisabile.

Rezultatele controalelor efectuate vor fi reflectate în acte de control, prescripții, procese-verbale de contravenție şi alte acte după caz.

Fluxul de știri
0