Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Negocierile Trump-Putin la Helsinki: Pompeo face dezvăluiri

© AP Photo / Manuel Balce CenetaŘeditel Ústřední zpravodajské služby USA Mike Pompeo
Ředitel Ústřední zpravodajské služby USA Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a dezvăluit într-un interviu problemele centrale pe care se vor axa cei doi lideri în cadrul întrevederii de la Helsinki, pe 16 iulie.

CHIȘINĂU, 10 iul — Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a vorbit într-un interviu oferit postului Sky News Arabia despre agenda întrevederii între Vladimir Putin și Donald Trump.

"Situația în Siria și din Ucraina vor devenit principalele subiecte ale negocierilor între Trump și Putin la summitul de la Helsinki", a declarat el.

The welcoming ceremony for NATO's multinational battalion headed by the USA in Orzysz, Poland. - Sputnik Moldova
NATO consideră că întrevederea Putin-Trump poate afecta securitatea Europei

Pompeo a ținut să menționeze că SUA vor "să-i forțeze pe ruși, sirieni și iranieni să-și respecte angajamentele politice". Scopul Washingtonului, potrivit lui, constă în elaborarea unei noi Constituții a Siriei și soluționarea conflictului politic. De asemenea, politicianul a mai adăugat că Iranul și formațiunile militare iraniene trebuie să părăsească teritoriul sirian pentru că nu au niciun motiv să mai rămână acolo.

În afară de aceasta, secretarul de stat a acuzat Rusia de încălcarea acordurilor cu privire la deescaladarea conflictului în zona de sud a Siriei, care a fost creată acum un an, în urma unei înțelegeri între Rusia, SUA și Iordania. Cu toate acestea, anterior, Assad a avertizat în mai multe rânduri că nu exclude un scenariu de forță pentru eliberarea acestor teritorii.

Президент РФ В. Путин принимает участие в саммите Группы двадцати в Гамбурге - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Putin și Trump vor discuta despre Siria, Ucraina și “orice vor crede de cuviință”

În ultimele luni, trupele guvernamentale, susținute de unități Hezbollah și formațiuni pro-iraniene înaintează, eliberând noi localități din sudul Siriei de sub ocupația trupelor insurgente și a teroriștilor din gruparea Frontul Al Nusra. Cei din urmă, la rândul lor, încearcă să împiedice negocierile de pace și intimidează populația pașnică, atacând zilnic cartierele civile Daraa și As-Suwayda.

Moscova a atras atenție în mai multe rânduri asupra situației umanitare critice din sudul Siriei: oamenii duc lipsă de apă potabilă, produse alimentare și medicamente.

Fluxul de știri
0