Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

NATO consideră că întrevederea Putin-Trump poate afecta securitatea Europei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaThe welcoming ceremony for NATO's multinational battalion headed by the USA in Orzysz, Poland.
The welcoming ceremony for NATO's multinational battalion headed by the USA in Orzysz, Poland. - Sputnik Moldova
Abonare
În principal, este vorba despre o propunere pe care ar putea să o facă președintele Statelor Unite.

CHIȘINĂU, 9 iul — Sputnik. Acestor temeri le-au dat glas surse din cercurile diplomatice și militare ale Alianței Atlanticului de Nord, citate de publicația britanică The Telegraph.

Organizatorii apropiatului summit NATO de la Bruxelles sunt îngrijorați de perspectiva ”revizuirii spațiului de securitate” în Europa.

Angela Merkel și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Merkel a anunţat destrămarea NATO? „Europa să-şi ia destinul în propriile mâini"

Ea se poate contura în cazul în care liderii țărilor membre vor respinge cerea președintelui american de a spori cheltuielile pentru apărare.

Unul dintre interlocutori a presupus că ”Trump ar putea folosi propunerea de a reduce prezența militară americană în Europa pentru a primi în schimb asigurarea că Moscova va uza de influența sa asupra Teheranului  în scopul retragerii militarilor iranieni din Siria”.

De necesitatea de a avea girul lui Putin a încercat s-o convingă pe Theresa May omologul ei israelian, premierul Benjamin Netanyahu.

Trump ar mai putea amenința partenerii NATO că va retrage militarii americani din Ucraina și va pune capăt participării lor la exercițiile comune ale Alianței.

Fluxul de știri
0