Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Omor descoperit după patru ani, în urma unui sunet făcut la Poliție de iubita unui ucigaș

CC0 / Pixabay / Republica / Убийца
Убийца - Sputnik Moldova
Abonare
Autorii crimei odioase care a avut loc la Telenești, încă în august 2013, au ajuns după gratii, ei fiind condamnați la ani grei de pușcărie.

CHIȘINĂU, 9 iul — Sputnik. Procurorii au dat detalii în cazul odiosului omor din Telenești, descoperit tocmai la patru ani de la comiterea crimei. Secția Relații Publice a Procuraturii Generale a difuzat un comunicat de presă în care autorii omorului din Telenești au fost condamnați de instanță la ani grei de pușcărie. Este vorba de trei indivizi care vor sta după gratii 16, 17 şi, respectiv, 23 de ani pentru omorul intenționat al unui locuitor al raionului Sângerei.

Une arme - Sputnik Moldova
Societate
Omorul de la Hâncești: Vinovații vor să scape de arest

Procurorii au demonstrat că inculpații, cu vârstele cuprinse între 29 şi 30 de ani, şi-au omorât amicul de pahar, după care l-au îngropat pe teritoriul fostei fabrici de cărămidă din orașul Telenești. Crima a avut loc în luna august 2013, însă a fost descoperită peste patru ani de la comiterea ei.

Victima, în vârstă de 32 de ani, originară din raionul Sângerei, a plecat de acasă în vara anului 2013 şi de atunci nu s-a cunoscut ce s-a întâmplat cu ea.

Probabil că această crimă odioasă ar fi rămas nedescoperită dacă cineva nu ar fi sunat la Poliție și nu ar fi dat detalii foarte importante pentru anchetatori. Persoana car a sunat este fosta concubină a unuia dintre ucigași.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Societate
Înfiorător: Femeie din Colonița, omorâtă și aruncată într-o pădure - Video

La scurt timp, suspecții au fost identificați, ei fiind prieteni cu victima. S-a stabilit că, fiind sub influenta alcoolului, între agresori şi victimă s-a iscat o ceartă din cauza banilor. Cearta a generat o bătaie, victima fiind lovită crunt cu pumnii şi picioarele până când a rămas fără suflare.

Pentru a ascunde urmele crimei, inculpații au incendiat hainele şi obiectele pe care le avea cel pe care l-au ucis, după care au dus cadavrul bărbatului pe teritoriul fostei fabrici de cărămidă din oraşul Teleneşti, unde l-au îngropat. Acolo oamenii legii au depistat și ridicat osemintele victimei.

De notat că fosta concubină a unuia dintre ucigași, care a comunicat oamenilor legii despre cele întâmplate, a fost amenințată că va fi și ea ucisă dacă va povesti cuiva despre această crimă. Însă, într-un final, femeia l-a denunțat pe concubinul ei din cauză că era supusă violenței de acesta.

Prin aceeași sentință, instanța a dispus încasarea de la inculpați în beneficiul succesorului victimei a sumei de 260 de mii de lei drept prejudiciu moral cauzat prin infracțiune.

Secția Relații Publice a Procuraturii Generale a precizat că sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Fluxul de știri
0