Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mii de deținători ai buletinului sau pașaportului românesc vor fi obligați să le schimbe

© Photo : LaStrasbourgPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Abonare
Litera "î" este de vină: mii de români vor fi obligați să-și schimbe buletinele de identitate sau pașapoartele.

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. Senatul României a votat joi un proiect care prevede înlocuirea literei "î" cu litera "â" în interiorul cuvintelor, în conformitate cu regulile Academiei.

Astfel, toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera "â" în locul literei "î", iar toate actele de identitate vor trebui schimbate în acest sens.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii cu pașaport românesc trebuie să știe asta. Ce se schimbă

Potrivit digi24.ro, toți românii al căror nume conține litera „î" sau care provin din localități a căror denumire conține această literă în interior vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Proiectul prevede însă că denumirii noii unități administrativ-teritoriale în actele de identitate, pașapoarte și permise de conducere se va realiza odată cu înlocuirea acestora la expirarea termenului de valabilitate. Totodată, la cerere, actele respective vor putea fi modificate înainte de expirare.

Înscrisurile oficiale emise până la intrarea în vigoare a noii legi, în care denumirile sunt înscrise cu "î", își vor păstra însă valabilitatea, precizează profit.ro.

Proiectul de lege urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare. Măsura a fost propusă în condițiile în care, după 1989, litera „î" în interiorul cuvintelor a fost înlocuită cu litera „â".

Fluxul de știri
0