Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii cu pașaport românesc trebuie să știe asta. Ce se schimbă

© diez.mdPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul României a făcut un anunț important pentru toți deținătorii de pașapoarte românești, inclusiv cetățenii Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Valabilitatea pașapoartelor românești simple, electronice va fi extinsă la 10 ani, față de 5 ani, cât este în prezent pentru persoanele care au împlinit 25 de ani.

Schengen Visa - Sputnik Moldova
Societate
Care este țara cu cel mai "puternic" pașaport din lume

Premierul român, Viorica Dăncilă, a precizat că pentru persoanele între 12 și 25 de ani, valabilitatea se va prelungi de la 3 ani la 5 ani.  

”Dorim să eliminăm cozile de la pașapoarte, astfel că vom extinde termenele de valabilitate ale pașapoartelor. Valabilitatea pașapoartelor simple, electronice, va fi extinsă la 10 ani, față de 5 ani, în prezent, în cazul persoanelor care au împlinit 25 de ani, respectiv de la 3 ani la 5 ani, pentru persoanele între 12 și 25 de ani”, a declarat Dăncilă.

Protejarea datelor cu caracter personal, o problemă pentru țara noastră>>>

De asemenea, se modifică cadrul normativ privind eliberarea pașaportului simplu temporar, care va putea fi emis în anumite situații de urgență, determinate de mai multe motive, sănătate, familiale, sau profesionale, în care titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui pașaport simplu, electronic.

Fluxul de știri
0