Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evoluție neașteptată a vremii: Iată ce prognozează meteorologii

© Sputnik / Miroslav RotariPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că și în acest weekend vom fi nevoiți să stăm mai mult prin casă - meteorologii prognozează un nou val de ploi cu descărcări electrice.

CHIȘINĂU, 6 iul — Sputnik. De sâmbătă, instabilitatea atmosferică revine. După temperaturile excesive din ultimele zile, vom avea parte iarăși de vreme extremă.

Sunt prognozate furtuni, precipitații însoțite de descărcări electrice, iar pe alocuri și de grindină.

Ghenadie Roșca - Sputnik Moldova
Prognoze meteo îngrijorătoare pentru lunile iulie și august. Iată ce ne așteaptă

Mâine temperaturile vor rămâne în continuare ridicate, cu valori maxime de 29..30 de grade Celsius. Duminică acestea vor coborî cu 2-3 grade. De luni însă se răcorește esențial, astfel că vom avea ziua chiar și 21..22 de grade, se va menține instabilitatea atmosferică.

Totuși, chiar dacă vom avea vreme ploioasă în următoarele zile, specialiștii atenționează că în lunile iulie și august temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit.

Potrivit șefului Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, cantitatea de precipitații va fi sub pragul specific acestei perioade.

„Dacă vorbim de temperaturile pentru lunile iulie și august, la acest capitol vom avea o situație mai problematică, deoarece temperaturile medii lunare pentru aceste luni vor fi de peste norma climatologică, cu 3-4 grade. Va fi caniculă, dar asta nu înseamnă că nu vom avea și temperaturi mai scăzute", a explicat expertul pentru Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0