Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prognoze meteo îngrijorătoare pentru lunile iulie și august. Iată ce ne așteaptă

© Sputnik / Miroslav RotariGhenadie Roșca
Ghenadie Roșca - Sputnik Moldova
Abonare
Cum va fi vremea în lunile iulie-august: meteorologii fac prognoze îngrijorătoare.
Meteorologii fac prognoze îngrijorătoare pentru lunile iulie și august. Ce ne așteaptă

Temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit, asta prognozează meteorologii pentru lunile iulie și august. Potrivit șefului Centrului de prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, cantitatea de precipitații va fi sub pragul specific acestei perioade.

„Dacă vorbim de temperaturile pentru lunile iulie și august, la acest capitol vom avea o situație mai problematică, deoarece temperaturile medii lunare pentru aceste luni vor fi de peste norma climatologică, cu 3-4 grade. Va fi caniculă, dar asta nu înseamnă că nu vom avea și temperaturi mai scăzute”, a subliniat expertul.

Referindu-se la precipitații, el a menționat că acestea vor fi puține.

”Dacă pentru luna iulie ar trebuie să avem între 60 și 80 de litri pe metru pătrat, în acest an vom avea mai puține precipitații. Adică de până la 60 de litri pe metru pătrat, iar în unele regiuni vom avea chiar și până la 40 de litri pe metro pătrat. În august, la fel, vom avea puține precipitații. Dacă pragul pentru această lună este de 40-60 de litri pe metru pătrat, în acest an vom avea până la 40 de litri pe metro pătrat", spune Ghenadie Roșca.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0