Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Svetlana Sainsus: Platforma caritate.md va continua să ajute oamenii bolnavi

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fondatorii platformei de colectare de fondurilor caritate.md își reiau activitatea, după ce anterior ei au încetat să mai ajute oamenii, fiind vizați într-o investigație RISE Moldova.

CHIȘINĂU, 4 iulie — Sputnik. Cofondatoarea caritate.md Svetlana Sainsus a anunțat pe Facebook că platforma își reia activitatea. Ea a scris pe rețeaua de socializare că a luat această decizie pentru a-i ajuta pe oamenii aflați la nevoie. Aceasta a mai subliniat că îi este greu să stea și să privească cazurile care sunt în lista de așteptare și în fața cărora este neputincioasă. 

Svetlana Sainsus - Sputnik Moldova
Societate
"Doza de sinceritate" cu Svetlana Sainsus: uneori îmi vine să dispar

" Viața oamenilor este mult mai importantă decât orice și pentru asta am găsit putere să continuăm. Este greu să continui după tot prin ce am trecut, dar mai greu este sa ne oprim după toate momentele frumoase, vieți salvate și destine schimbate. Atâta timp cât este nevoie de noi și atâta timp cât oamenii ne vor fi alături, noi vom încerca să ajutăm și să facem lucruri frumoase în continuare", a scris Svetlana Sainsus pe pagina ei de Facebook.

Aceasta a mai scris că reprezentanții platformei de caritate vor verifica mai minuțios cazurile pe care le vor ajuta.

"Mulțumim enorm celor care ne susțin, care au încredere, mulțumim pentru încurajări și gânduri bune. Noi promitem să verificăm cazurilor cu cea mai mare strictețe pentru că ceea ce contează cel mai mult este încrederea voastră. Ne asumam orice risc și continuăm activitatea" a mai scris Sainsus pe Facebook.

Fondatorii platformei caritate.md au fost vizați direct într-o investigație realizată de RISE-Moldova. Autorii investigației afirmă că organizaţia identifica copii grav bolnavi din Moldova pe care pretindea că-i ajută să se trateze la o clinică în Turcia. Acolo însă, medicii doar simulau intervenţiile chirurgicale, iar banii donaţi de oameni ar fi fost utilizaţi în alte scopuri.

Reprezentanții caritate.md au negat acuzațiile și au calificat investigația drept una incompletă și neprofesionistă. În urma acestui scandal, fondatorii platformei au declarat că își sistează temporar activitatea și vor decide ulterior dacă o vor relua.

Fluxul de știri
0