Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Doza de sinceritate" cu Svetlana Sainsus: uneori îmi vine să dispar

© Photo : din arhiva personalăSvetlana Sainsus
Svetlana Sainsus - Sputnik Moldova
Abonare
Svetlana Sainsus a devenit cunoscută în Republica Moldova datorită organizării activităților caritabile. Sute de familii și-au recăpătat speranța după ce ea i-a convins pe moldoveni că "mână de la mână pot face fapte bune".

Și-a spus de atâtea ori că va renunța, dar nu a făcut-o. De ce? Ne spune chiar ea în cadrul unui interviu realizat de jurnalista Cristina Bumbu-Dănuță.

-Ce înseamnă "caritate" pentru Svetlana Sainsus?

— Caritate înseamnă să ajut oameni pe care nu-i cunosc și să fac asta cu plăcere fără a aștepta remunerare din partea lor.

-De câte ori ați vrut să renunțați? Ce v-a făcut să mergeți mai departe?

— Vreau să renunț des. Cazurile cu final fericit mă fac să continui.

- Sunt oameni care vă fac reproșuri, care vă suspectează că ați cheltui banii în alte scopuri? Ce le răspundeți?

— Da, mereu există oameni care au dubii sau chiar uneori mă acuză. De obicei sunt oameni care nu mă cunosc și nu urmăresc activitatea mea de la început. Le răspund simplu — fiecare are dreptul la opinie, e normal să existe dubii. Dumnezeu le vede pe toate.

-Probabil v-ați făcut o mare familie din toți cei cu care v-ați cunoscut în momentele de cumpănă din viața lor. S-a întâmplat ca oamenii pe care i-ați ajutat să vă devină prieteni?

- Da, am devenit prieteni cu mulți oameni pe care i-am ajutat. Dar este și partea cealaltă a monedei, mi-am făcut și dușmani. Exista oameni nerecunoscători și asta doare…

- Știu că răspundeți aproape non-stop la mesajele celor care au nevoie de ajutor sau vor să ajute.  Când vă odihniți?

— Uneori îmi vine să dispar, nu reușesc să răspund tuturor și oamenii se supără. Mă odihnesc doar dacă nu am internet la telefon, (zâmbește) dar eu am mereu.

-Dacă ați apăsa într-o zi butonul "STOP" în activitatea pe care o desfășurați acum, spre ce domeniu v-ați orienta?

— Nu vreau să renunț. Totuși, dacă aș renunța în virtutea unor circumstanțe care m-ar impune să fac acest lucru, probabil m-aș apuca să scriu cărți. Am multe să povestesc.

- Fiul dumneavoastră participă des la evenimentele cu caracter caritabil. Este dorința lui sau vreți să-l învățați cum poate să-și ajute semenii?

— Este dorința lui. El vede ce fac eu și îi place, mereu le povestește prietenilor cu mândrie despre activitatea pe care o desfășor. Spune că va face la fel când va crește mare. 

- Oamenii activi sunt "luați la ochi" de politicieni. Vi s-a propus să aderați la un partid?

— Da, mi s-a propus. Nu am acceptat și cred că nu aș accepta vreodată.

-Vă mulțumesc!

Fluxul de știri
0