Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Efectul bumerangului: Sancțiunile împotriva Rusiei au lovit Europa

CC0 / Pixabay / jensjunge / Здание ООН
Здание ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Sancțiunile împotriva Rusiei au afectat cel mai puternic Uniunea Europeană, a declarat raportorul special al ONU.

CHIȘINĂU, 4 iulie — Sputnik. Cu puțin timp în urmă, Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei. Însă, potrivit raportorului special al ONU pe problema influenței negative a măsurilor coercitive unilaterale asupra drepturilor și libertăților, Idriss Jazairy, aceste sancțiuni au avut pentru Uniunea Europeană un efect de bumerang, lovind considerabil țările bătrânului continent, comunică RIA Novosti.

Premierul Slovaciei Peter Pellegrini - Sputnik Moldova
Premierul slovac: Sancțiunile antirusești sunt lipsite de sens

Pentru Rusia sancțiunile au devenit un stimulent pentru a-și dezvolta producerea mărfurilor pe care obișnuia să le importe din Europa, în primul rând, produsele agricole. „Când am fost în vizită la Bruxelles, secretarul general al Federației Europene a Producătorilor Agricoli mi-a spus că nu le-au fost compensate pierderile suportate din cauza închiderii pieței ruse și nu este onest ca micile gospodării de fermieri din Europa să plătească pentru contradicțiile politice dintre UE și Rusia", a spus Jazairy.

Acesta a subliniat că Rusia s-a adaptat la sancțiuni, în timp ce pierderile cele mai mari le-a suportat piața europeană. Însă Europa se confruntă acum cu așa-numitele sancțiuni repetate, iar companiile europene trebuie să se conformeze noilor cerințe privind desfășura propriei afaceri în conformitate cu legislația SUA.

„Această abordare este depășită. Nu puteți lovi Rusia fără ca să nu loviți în voi înșivă", a precizat interlocutorul agenției.

Jazairiny și-a exprimat totodată încrederea că este necesar să se efectueze un studiu minuțios privind influența sancțiunilor nu doar asupra țării căreia i-au fost impuse, ci și asupra piețelor proprii și internaționale. Potrivit raportorului special, astfel de studii nu au fost efectuate la introducerea sancțiunilor împotriva Rusiei, aplicate din motive politice.

Fluxul de știri
0