Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul slovac: Sancțiunile antirusești sunt lipsite de sens

© AFP 2024 / JOHN THYSPremierul Slovaciei Peter Pellegrini
Premierul Slovaciei Peter Pellegrini - Sputnik Moldova
Abonare
Sancțiunile împotriva Rusiei sunt lipsite de sens și dăunează economiilor statelor europene și ale Rusiei, consideră prim-ministrul Slovaciei, Peter Pellegrini.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Premierul Slovaciei, Peter Pellegrini, consideră "lipsite de sens" sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei.

Le ministère russe des Affaires étrangères - Sputnik Moldova
MAE al Rusiei: SUA impune sancțiuni în ajunul marilor sărbători naționale

Slovacia subliniază de mai mult timp că sancțiunile nu au avut niciun efect pozitiv, a spus el în cadrul unui discurs rostit la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Potrivit lui Pellegrini, relațiile politice și economice dintre Moscova și Bruxelles doar s-au înrăutățit.

"Unele companii și-au pierdut piețele de desfacere pentru că nu mai pot face comerț cu Rusia", a adăugat premierul slovac.

Acesta a menționat că sancțiunile au provocat doar prejudicii.

"Considerăm oportun să revenim la această chestiune: am putea noi oare să restabilim un dialog constructiv în locul unor sancțiuni lipsite de sens, care dăunează economiei țărilor noastre și economiei Rusiei", a conchis el.

Trump suspendă introducerea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord>>>

Anterior, prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte a criticat sancțiunile antirusești. În opinia lui, prelungirea acestor măsuri nu trebuie să aibă loc în mod automat. De asemenea, el a reamintit că măsuri restrictive reprezintă un mijloc, nu un scop în sine.

Fluxul de știri
0