Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce bunuri preferă să cumpere în leasing moldovenii

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
În fiecare an conaționalii noștri cumpără tot mai multe bunuri în leasing.

CHIȘINĂU, 4 iulie — Sputnik. Moldovenii preferă să își cumpere bunurile în leasing. Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2017, conaționalii noștri au luat bunuri în leasing în valoare de 1,4 miliarde de lei. Cifra este cu 16 la sută mai mare decât în 2016.

According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Culmea ingeniozității: Cum a scăpat o femeie de un credit de 3 milioane

Cele mai multe bunuri cumpărate sunt mașinile. Este vorba de 94 la sută din totalul banilor acordați de moldoveni pentru bunurile oferite în leasing. Pentru imobile — aproape patru la sută și 2,5 la sută pentru utilaje. Din totalul de bunuri date în leasing, 54 la sută au fost oferite pe un termen de până la cinci ani. 44 la sută dintre moldoveni au luat bani pe un termen de până la trei ani, iar doi la sută — mai mult de cinci ani.

Potrivit statisticii, aproape 60 la sută din bani au fost acordaţi persoanelor fizice. În 2017 vânzările de mașini noi în Republica Moldova au crescut cu peste 30 de procente. Această majorare a plasat ţara noastră pe locul doi în Europa. Tendința se păstrează şi în primele luni ale anului curent, ceea ce duce la o dezvoltare a pieţei de leasing. Anul trecut în Republica Moldova s-au vândut peste 5.500 de maşini noi. Majoritatea au fost cumpărate prin intermediul companiilor de leasing.

Fluxul de știri
0