Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentagonul și-a schimbat pe ascuns scopurile și obiectivele

© AFP 2024 / STAFF The Pentagon building in Washington, DC
The Pentagon building in Washington, DC - Sputnik Moldova
Abonare
Pentagonul și-a modificat descrierea scopurilor și obiectivelor de pe pagina oficială fără vreun anunț oficial.

BUCUREȘTI, 2 iul — Sputnik. Pentagonul și-a modificat descrierea scopurilor și obiectivelor pe site-ul oficial, fără niciun anunț public. Asupra acestor modificări a atras atenția asupra acestor modificări publicația Task & Purpose.

This is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975 - Sputnik Moldova
Pentagonul și Casa Albă: Nu știe stânga ce face dreapta

Anterior, Departamentul Apărării al SUA s-a poziționat drept "un mijloc de furnizare a forțelor armate pentru descurajarea războiului și apărarea țării". O astfel de descriere s-a mai păstrat în secțiunea "Despre Departamentul Apărării". Însă pe pagina principală este indicată o altă misiune a Pentagonului.

"Misiunea Departamentului Apărării este de a oferi o forță comună letală care să apere securitatea țării noastre și să susțină influența americană în străinătate", se spune pe site.

În același timp, în strategia Departamentului se arată că textul acestuia nu a fost actualizat din ianuarie 2017.

Potrivit publicației, o astfel de modificare este una semnificativă în contextul politicii promovate de președintele SUA, Donald Trump, presupune o abordare mai agresivă a problemei securității naționale.

Jurnaliștii indică asupra faptului că Pentagonul, se pare, a făcut aceste modificări „pe ascuns și cu o anumită grabă".

Fluxul de știri
0