Pentagonul și Casa Albă: Nu știe stânga ce face dreapta

© AP PhotoThis is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975
This is an aerial view of the five-sided Pentagon building, headquarters of the United States Department of Defense, in Arlington, Va., in 1975 - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit demnitarilor de la Casa Albă, ministrul Apărării SUA, James Mattis, frânează punerea în aplicare a deciziilor politice ale lui Donald Trump, iar acesta este nemulțumit că ministrul „îl privește de sus”.

CHIȘINĂU, 26 iunie — Sputnik. Postul de televiziune NBC a comunicat, făcând trimitere la demnitarii de la Casa Albă, că ministrul Apărării al SUA, James Mattis, nu a fost pus la curent cu faptul că președintele Trump a luat decizia cu privire la retragerea Washingtonului din Planul Comun de Acțiuni Global (JCPOA) privind programul nuclear iranian. Totodată, ministrul nu a fost informat că președintele a cerut Pentagonullui să înceapă procesul înființării unei forțe militare spațiale ale SUA.

Sergihei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov, despre motivul retragerii SUA din acordul nuclear cu Iranul

În afară de aceasta, Mattis nu era informat nici despre declarația lui Trump cu privire la sistarea aplicațiilor militare comune SUA — Coreea de Sud. Președintele SUA și-a anunțat această decizie în timpul unei conferințe de presă privind rezultatele summitului SUA — Coreea de Nord.

Primul summit în istorie SUA — Coreea de Nord la care s-au întâlnit Trump și Kim Jong Un a avut loc pe 12 iunie la Singapore. La încheierea întrevederii Trump a declarat că a semnat un document „detaliat" cu Coreea de Nord subliniind că procesul de denuclearizare a Peninsulei Coreea va începe „foarte curând". Kim Jong Un, la rândul său, a numit semnarea documentului final „un nou start" în relațiile celor două țări și a promis „mari schimbări" pe viitor.

Potrivit demnitarilor, Trump a obosit de faptul că Mattis „ignoră și frânează deciziile sale politice". Președintele este nemulțumit și de faptul că ministrul Apărării „îl privește de sus".

Un alt reprezentant al Casei Albe a menționat că anterior Trump și Mattis discutau deseori diferite chestiuni la telefon, însă acum situația s-a schimbat.

Fluxul de știri
0