Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspecție la șantierul de reconstrucție a scărilor din Parcul "Valea Morilor"

© Sputnik / Miroslav RotariПарк Валя Морилор
Парк Валя Морилор - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din țara noastră și din România au verificat lucrările de reconstrucție a scărilor din granit din Parcul "Valea Morilor": iată ce au constatat la fața locului.

CHIȘINĂU, 2 iulie — Sputnik. Primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, și mai mulți reprezentanți ai Primăriei sectorului 1 a municipiului Bucureşti au inspectat șantierul de reconstrucție a scării de granit din Parcul „Valea Morilor".

Reprezentanții celor două municipalități au constatat că procesul de reconstrucție se desfășoară fără abateri de la proiect, iar graficul de lucrări este devansat cu o lună de zile.
Ruslan Codreanu a ținut să remarce calitatea lucrărilor executate de către antreprenor, menționând că acest proiect este realizat, exclusiv pentru confortul cetățenilor. 

„Municipalitatea va fi responsabilă, dar și transparentă în acțiuni pentru implementarea cu succes a acestui proiect", a menționat primarul interimar al Capitalei.

Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova
Societate
Codreanu: Grădinițele private din Capitală nu sunt acreditate de Ministerul Educației

La rândul său, Răzvan Munteanu, șeful Direcției investiții din cadrul Primăriei sectorului 1 a municipiului Bucureşti, s-a arătat surprins de evoluția lucrărilor pe șantier.

Proiectul de reconstrucție a scării de granit este realizat în baza unui grant în valoare de 18 milioane 970 mii lei din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România.

Totodată, contribuția Primăriei municipiului Chişinău constituie 5 la sută din valoarea proiectului. De asemenea, Consiliul municipal Chișinău a aprobat recent alocarea sumei de 3,5 milioane lei, suplimentar la proiectul de reconstrucție a scării de granit din Parcul „Valea Morilor". Aceste surse sunt prevăzute pentru construirea unei pante de acces (paralel cu scara) pentru persoanele cu mobilitate redusă, cărucioare și bicicliști.

Năravuri și moravuri: Un fost candidat la Primărie înjură ca la ușa cortului>>>

Lucrările de reabilitare a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor" au demarat în luna mai curent și urmează a fi finalizate în iulie 2019.

Fluxul de știri
0