Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ploaia a făcut ravagii în țară: Iată care sunt prejudiciile materiale cauzate

© Sputnik / Родион ПРОКАPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Abonare
Ploile din ultima perioadă au distrus sute de hectare de culturi agricole în mai multe localități din țară.

CHIȘINĂU, 2 iulie — Sputnik. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale au estimat prejudiciile materiale cauzate de ploile torențiale din luna iunie.

Ploaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi - Sputnik Moldova
Societate
Grindina a făcut prăpăd în nordul țării: Zeci de hectare de culturi au fost afectate

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precipitațiile au afectat 399 de hectare de viță-de-vie, 280 de hectare de livezi, 618 hectare de porumb, 421 de hectare de grâu, 209 hectare de orz și 200 de hectare de rapiță.

Mai mult, ploile au afectat și peste 145 de hectare de culturi leguminoase. Potrivit calculelor efectuate de autorități, pagubele provocate de precipitații în sectorul agrar se estimează la 16 milioane 163 de mii de lei.

Cele mai mari prejudicii au fost înregistrate în raioanele Comrat, Vulcănești, Telenești, Sângerei, Edineț, dar și Căușeni. Conform informațiilor raportate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, precipitațiile au distrus 4 poduri și 7 kilometri de drum.

Fluxul de știri
0