Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grindina a făcut prăpăd în nordul țării: Zeci de hectare de culturi au fost afectate

© Photo : Facebook / Vitalie JereghiPloaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi
Ploaie cu grindină de mărimea unui ou de găină, seara zilei de 18 iunie 2016, imagine postată de Vitalie Jereghi - Sputnik Moldova
Abonare
După schimbarea bruscă a vremii în Moldova, furtuna și grindina au făcut prăpăd în mai multe localități din nordul țării.

CHIȘINĂU, 15 iun — Sputnik. Nordul Republici Moldova a fost afectat de grindină. Potrivit datelor operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, ploile torențiale au afectat mai multe hectare de livezi în satele Hlinaia și Gordineștii Noi, raionul Edineț. 

La fel, peste 90 de foi de ardezie au fost smulse de pe acoperișul unui bloc locativ din orașul Dondușeni. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile cauzate în urma precipitațiilor puternice. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în Republica Moldova în regiunea de nord a țării se va menține vremea instabilă.

 

Fluxul de știri
0