Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a învins Spania la Campionatul Mondial de Fotbal 2018

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaAkinfeïev respinge, Rusia învinge
Akinfeïev respinge, Rusia învinge - Sputnik Moldova
Abonare
În această seară, pe Stadionul Lujniki din Moscova, selecționata Rusiei a învins reprezentativa Spaniei cu scorul de 4-3, în urma loviturilor de departajare după prelungiri, în optimile de finală ale Cupei Mondiale de Fotbal 2018.

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. În felul acesta, spre surprinderea multora, rușii s-au calificat în sferturi. Reprezentativa țării gazdă va juca pentru un loc în semifinale cu învingătoarea duelului Croația — Danemarca.

Digi24.ro scrie că, de data aceasta, campioana mondială din 2010 a plătit preţul sterilităţii sale ofensive, chiar dacă a avut o posesie de 75% şi gazdele nu şi-au creat practic nicio ocazie. În aceste condiții, Rusia a ştiut să îşi betoneze apărarea şi să sancţioneze erorile comise de spanioli.

Cristian Frisk - Sputnik Moldova
Ce va câștiga Rusia în urma organizării Campionatului Mondial de Fotbal

''La Roja'' a deschis scorul prin autogolul lui Serghei Ignaşevici (12), Rusia a egalat prin Artem Dziuba (41 — penalty), după un henţ stupid comis în careu de Pique, iar la loviturile de departajare ''Sbornaia'' s-a impus prin transformările lui Fedor Smolov, Serghei Ignaşevici, Aleksandr Golovin şi Denis Cheryshev, respectiv Andres Iniesta, Gerard Pique şi Sergio Ramos, portarul Akinfeev apărând şuturile lui Koke şi Aspas.

Rusia a reuşit astfel cel mai bun rezultat al său la Cupa Mondială după destrămarea Uniunii Sovietice, urmând să joace în sferturi cu Croaţia sau Danemarca.

Spania a întâlnit pentru a cincea oară o echipă gazdă la Cupa Mondială şi nu are nicio victorie. ''La Roja'' este neînvinsă de 24 de partide (cu Rusia nu se ia în considerare rezultatul de la penalty-uri), ultimul eşec fiind 0-2 cu Italia, în optimi la EURO 2016.

Spania a deschis scorul în meciul de la Moscova destul de repede, în min. 12, când Ignaşevici a deviat mingea în propria poartă, la un duel cu Ramos, în urma centrării lui Asensio.
Ignashevich a marcat al zecelea autogol de la CM 2018, un record, el fiind şi cel mai vârstnic fotbalist care înscrie în propria poartă la o Cupă Mondială, la 38 ani şi 352 zilei, doborând recordul portarului hondurian Noel Valladares (37 ani, 43 zilei) din meciul cu Franţa (0-3), de pe 15 iunie 2014.

Spania a continuat să paseze la nesfârşit, în căutarea unei breşe în apărarea rusă care nu a fost de găsit. Rusia a avut prima sa oportunitate abia în min. 36, când Golovin a şutat de la 16 metri, pe lângă poartă. La un corner, Pique a comis henţ la un duel aerian şi Kuipers a dictat penalty, transformat de Dzyuba (40).

Fluxul de știri
0