Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce va câștiga Rusia în urma organizării Campionatului Mondial de Fotbal

© SputnikCristian Frisk
Cristian Frisk - Sputnik Moldova
Abonare
Campionatul Mondial de Fotbal este cel mai profitabil şi mai costisitor eveniment din lumea fotbalului.
Ce va câștiga Rusia de pe urma organizării Campionatului Mondial de Fotbal

Campionatul Mondial de Fotbal nu va avea un impact foarte mare în economia Rusiei, în schimb, imaginea acestei țării are foarte mult de câștigat din urma acestui eveniment. Declarația aparține comentatorului sportive Cristian Frisc și a fost făcută în studioul Radio Sputnik Moldova.

„Important este că Rusia se alege cu o infrastructură modernizată. Nu mă refer doar la stadioane, ci și la infrastructura hotelieră. Și nu trebuie să uităm de profiturile sociale obținute de Rusia de pe urma acestui eveniment. Și aici mă refer la acea imagine pe care Rusia și-o creează atât pe plan intern, cât și extern. Astfel de evenimente înseamnă un efort, dar acest efort este răsplătit. Este foarte clar că fotbalul aduce multe beneficii. Este o tactică de promovare. Acum, grație mondialului, numele Rusiei a fost dus din Panama până în Peru", spune comentatorul sportiv Cristian Frisk.

Precizăm că un studiu al Kremlinului arăta că Rusia a cheltuit peste 11 miliarde de dolari pentru organizarea Cupei Mondiale. Același studio arată că evenimentul va creşte PIB-ul Rusiei cu sume cuprinse între 26 şi 31 de miliarde de dolari.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0