Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul le face un cadou polițiștilor: Locuințe de serviciu și compensații pentru chirie

© Sputnik / Miroslav RotariПолицейские наряды не снимали с их мест у парламента до самого вечера.
Полицейские наряды не снимали с их мест у парламента до самого вечера. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a aprobat sâmbătă un regulament prin care oferă polițiștilor locuințe de serviciu și compensații bănești pentru închirierea sau subînchirierea spațiului locativ.

CHIȘINĂU, 1 iul — Sputnik. Potrivit unui anunț plasat pe site-un Guvernului, „funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi compensații bănești pentru închirierea sau subînchirierea spaţiului locativ".

Beneficiarii acestui proiect de lege sunt funcționarii cu statut special din cadrul MAI care nu sunt asigurați cu spațiu locativ, inclusiv cămin, la locul de muncă și care au locul permanent de trai situat la o distanță de peste 30 km de la locul de muncă. Suma compensației va acoperi costul chiriei locuinței, prevăzut în contractul de închiriere, însă nu va putea depăși salariul de funcție al angajaților. În plus, dacă soțul și soția sunt funcționari publici cu statut special în cadrul MAI, ambii vor beneficia de compensații pentru chiria spațiului locativ.

Trupele speciale de carabinieri - Sputnik Moldova
Așa ceva nu am mai văzut în Moldova: Iată cum se pregătește Poliția de protestul de mâine

Premierul Pavel Filip a spus că Guvernul desfășoară mai multe proiecte de parteneriat public-privat ca să reușească să-i asigure pe funcționarii publici cu locuințe.

„Noi ne-am propus să venim cu mai multe inițiative pentru a da posibilitatea tinerilor, dar și funcționarilor publici să aibă o locuință în Republica Moldova. O atenție separată am acordat-o funcționarilor publici de la MAI și Ministerul Apărării și aici avem pornite mai multe parteneriate public-private", a subliniat el.

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat până acum trei parteneriate public-private.

„Preconizăm, în luna septembrie, să avem circa 300 de apartamente gata și vom înmâna cheile angajaților MAI. Necesitățile Ministerului pentru municipiul Chișinău sunt de circa o mie de apartamente, preconizăm în maxim doi ani să le acoperim", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. Potrivit lui, Regulamentul aprobat sâmbătă de Guvern, Programul Prima Casă 2 și apartamentele de serviciu vor rezolva definitiv problema asigurării cu spațiu locativ a angajaților MAI.

Pentru angajații Ministerului Apărării sunt date în folosință, în prezent, 112 de apartamente în municipiul Chișinău, 15 — în Bălți și 18 — în Cahul. „La această etapă avem în derulare un parteneriat public-privat și până la sfârșitul anului trebuie să primim la cheile de la 335 de apartamente în Chișinău și încă 25 — în Bălți", a menționat ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Fluxul de știri
0