Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Așa ceva nu am mai văzut în Moldova: Iată cum se pregătește Poliția de protestul de mâine

© Sputnik / Miroslav RotariTrupele speciale de carabinieri
Trupele speciale de carabinieri - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a luat măsuri speciale pentru protestul anunțat de către opoziția extraparlamentară pentru duminică.

Paradă gay în Istanbul. Гей-парад в Стамбуле - Sputnik Moldova
Societate
Acum, în centrul Capitalei: Homosexualii defilează, protejați de Poliție
CHIȘINĂU, 30 iun — Sputnik. Poliția Republicii Moldova a anunțat pe în data de 1 iulie 2018 forțele de ordine vor asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere pe tot parcursul desfăşurării protestului din centrul Capitalei.

Pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentului, Poliţia solicită cetățenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înțelegere fată de măsurile de ordine şi siguranță publică luate de autorități, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfăşoare în condiţii optime.

Totodată, poliția îi îndeamnă pe participanți să se abţină de la acţiuni ilegale și să nu aibă asupra lor arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

În cadrul manifestațiilor publice va fi prezent și serviciul „DIALOG", format din angajați profesioniști din entitățile MAI, care vor fi echipați în vestă albastră cu inscripția „Diaolog Poliția", stații audio și camere pentru înregistrări video, care vor furniza atât cetățenilor, cât și organizatorilor informații cu privire la modul de desfășurare a evenimentului, recomandări și ajutor.

Poliția îi protejează pe reprezentanții comunității LGBT, care mărșăluiesc în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Femei și copii, agresați în Capitală: Societatea civilă cere pedepsirea făptașilor

Totodată, vor comunica cu participanții la protest, asigurând astfel o transparență în activitatea Poliției, fapt care va contribui la asigurarea încrederii și siguranței participanților la întrunire.
La fel, în Piața Marii Adunări Naționale, în apropierea străzilor Bănulescu Bodoni și A. Pușkin, vor fi amplasate 4 corturi, unde reprezentanții serviciului "Dialog" vor asigura un climat de siguranță tuturor persoanelor participante la întrunire. Totodată, în cadrul corturilor va fi pusă la dispoziție apă pentru persoanele care vor avea nevoie de hidratare. De asemenea, la fața locului vor fi prezenți medici din cadrul Spitalului MAI, în caz de necesitate ei vor acorda primul ajutor medical.

Poliția mai anunță că transportul va putea fi parcat în adiacentul Circului, strada Mihai Viteazul și Columna, precum și în fața Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), iar transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îi îndeamnă pe toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Fluxul de știri
0