Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin merge la Belgrad să consolideze relațiile strategice cu Serbia

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Сербии А. Вучичем
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Сербии А. Вучичем - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul rus va întreprinde această vizită pentru a semna o serie de documente care vor aprofunda cooperarea între cele două țări.

BUCUREȘTI, 30 iun — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua în toamna anului 2018 o vizită în Serbia, unde va semna un șir de documente care vor aprofunda relațiile de cooperare între cele două state, a declarat ambasadorul rus la Belgrad, Aleksandr Cepurin.

Президент РФ В. Путин принял участие в саммите АТЭС - Sputnik Moldova
Rusia
De ce Occidentul se teme de întrevederea Putin - Trump

Anterior, prim-vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dačić, a declarat că ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul întrevederii, care a avut loc joi la Moscova, l-a anunțat despre o preconizată vizită a lui Putin la Belgrad. Vineri, șeful misiunii diplomatice ruse din Serbia a avut o întrevedere cu președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.

"Ambasadorul Cepurin i-a adus mulțumiri președintelui Vučić pentru nivelul înalt al relațiilor bilaterale și a spus că vizita președintelui Putin reprezintă o expresie a aspirației Moscovei de aprofundare a cooperării între cele două state. În cadrul vizitei președintelui rus urmează să fie semnate câteva acorduri care vor contribui la acest lucru", a anunțat ambasada rusă de la Belgrad.

La rândul său, Vučić a răspuns că vizita pe care urmează s-o efectueze președintele Rusiei va reprezenta o confirmare „a legăturilor tradiționale de prietenie ruso-sârbe".

Fluxul de știri
0