Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce Occidentul se teme de întrevederea Putin - Trump

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в саммите АТЭС
Президент РФ В. Путин принял участие в саммите АТЭС - Sputnik Moldova
Abonare
Întrevederea dintre președinții Rusiei și SUA va avea loc la Helsinki, pe 16 iulie, însă deja de pe acum atenția tuturor mediilor de informare internaționale este concentrată asupra problemelor pe care le-ar putea aborda liderii celor două state.

În timpul vizitei sale la Moscova John Bolton, consilierul președintelui SUA pe probleme de securitate națională, a coordonat detaliile viitoarei întrevederi, a treia la număr, a lui Donald Trump cu omologul său rus, Vladimir Putin. Întâlnirea va avea loc pe 16 iulie, la Helsinki.

În Occident, acest lucru a îngrijorat mai multă lume.

Comentatorul politic al RIA Novosti, Vladimir Ardaev, dezvăluie în articolul cui și din ce cauză îi este frică de contactele Trump — Putin.

„Din ce considerente?"

Вестминстерский мост через реку Темза в Лондоне - Sputnik Moldova
Politică
De ce se teme Londra de întrevederea Putin - Trump

Ex-secretarul de stat al SUA John Kerry susține întrevederea Trump — Putin. John Bolton și-a început conferința de presă de la Moscova cu enumerarea liderilor occidentali care s-au întâlnit cu Vladimir Putin în ultima perioadă: Angela Merkel, Emmanuel Macron, Sebastian Kurz… Adică, a venit timpul ca și Donald Trump să poarte negocieri ample cu Putin.

Însă manevra nu a funcționat: reporterul CNN a întrebat imediat de ce a considerat Casa Albă că este oportună această întrevedere, ”doar Rusia nu și-a schimbat comportamentul nici la unul din punctele pentru care a fost supusă sancțiunilor".

„Președintele Trump și președintele Putin consideră că este necesar să fie examinate și luate în discuție problemele generale, identificând domeniile de colaborare, deoarece relațiile bilaterale dintre Federația Rusă și SUA influențează asupra stabilității în întreaga lume", a răspuns Bolton.

Acesta a specificat încă o dată: nu este nimic neobișnuit în această întrevedere. Consilierul a calificat drept „nerozii" toate discuțiile și zvonurile despre „complotul" dintre staff-ul electoral al lui Trump și Kremlin. Precum și faptul că summitul ar fi rezultatul unor „relații speciale" între președintele rus și cel american.

Au fost decise data și locul întrevederii Putin-Trump>>>

După întâlnirea președintelui SUA cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, și comportamentul rezervat al consilierului Bolton, și insistența agresivă a jurnalistului de la postul TV aflat în opoziție cu Trump arată straniu, ca să nu zicem chiar absurd. Se pare că contactul direct al liderilor celor două state antagoniste a provocat mai puține emoții negative decât informația cu privire la negocierile ruso-americane.

Citiți materialul integral pe ru.sputnik.md

Fluxul de știri
0