Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericol de inundații în lunca Prutului din nordul țării – Iată ce pericol ne paște

© Sputnik / Miroslav RotariПрут
Прут - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza ploilor căzute în Ucraina, în cursul superior al râului Prut, a fost anunțat cod galben de inundații în nordul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Sinopticienii au anunțat cod galben de pericol de inundații pentru mai multe localități care se află în lunca Prutului, în amonte de lacul de acumulare Stânca-Costești.

Inundații - Sputnik Moldova
Societate
Inundații în Moldova: Gospodării sub ape și poduri distruse - Foto

Avertizarea hidrologică este de ieșire a apelor din luncile râurilor, adică a fluviului Prut. Ea a fost lansată astăzi, la ora 10:45 și va fi valabilă până în data de 2 iulie.

"În legătură cu precipitațiile puternice căzute, în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează viitură pluvială. În intervalul 29 iunie — 2 iulie, pe sectorul satul Criva — orașul Costeşti se prognozează creșterea în continuare a nivelului apei cu 2,05 — 2,8 metri faţă de cel din 28 iunie", anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat pe site-ul său.

Sinopticienii mai precizează că, dat fiind această situație, este posibilă izolat ieșirea apei în lunca râului Prut din raionale Briceni şi Edineţ.

Vom menționa că pe parcursul zilei de astăzi, dar și sâmbătă va continua să ploup în toate regiunile țării. Doar duminică va înceta să plouă în centrul și sudul țării, dar nu și în nord.

Fluxul de știri
0