Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inundații în Moldova: Gospodării sub ape și poduri distruse - Foto

© Photo : Observator.tvInundații
Inundații - Sputnik Moldova
Abonare
În urma ploilor puternice de sâmbătă și duminică, salvatorii au intervenit pentru a scoate apa din mai multe gospodării din țară.

CHIȘINĂU, 18 iun — Sputnik. Ploile care au căzut la fârșitul săptămânii trecute au făcut prăpăd în unele localități din țară. Salvatorii au intervenit în satele Tocuz și Ucrainca din raionul Căușeni. În localitatea Ucrainca, ploaia a distrus patru poduri, inclusiv unul care face legătura cu satul Tocuz. 

Inundații - poză simbol - Sputnik Moldova
Inundații devastatoare în România: Zeci de localități, sub ape - Video

În data de 17 iunie, în jurul orei 12:00, salvatorii și angajații SA Drumuri Căușeni au reușit restabilirea accesului către localitate. Totodată, timp de 24 de ore au fost monitorizate bazinelor acvatice care au înregistrat o creștere semnificativă a nivelului apei în timpul precipitațiilor. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în data de 18 iunie nivelul apei în bazinul acvatic din prejma localităților Tocuz și Ucrainca a înregistrat o descreștere semnificativă, fiind redus pericolul inundațiilor.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca, raionul Florești, și dintr-o gospodărie din orașul Ungheni. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale activează în teren pentru a estima prejudiciul material înregistrat în urma ploilor.

Fluxul de știri
0