Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce se teme Londra de întrevederea Putin - Trump

© Sputnik / Alex McNaughtonВестминстерский мост через реку Темза в Лондоне
Вестминстерский мост через реку Темза в Лондоне - Sputnik Moldova
Abonare
Din materialele publicate de sursele media britanice se poate conchide că Regatul Unit este îngrijorat de preconizata întrevedere a liderilor Rusiei și SUA.

CHIȘINĂU, 28 iunie — Sputnik. Preconizata întâlnire dintre președinții Rusiei și SUA și posibilul „acord de pace" care ar putea fi încheiat între cele două puteri a devenit un motiv de îngrijorare pentru Cabinetul de Miniștri al Marii Britanii.

Guvernul britanic are temeri serioase în legătură cu rezultatele întâlnirii dintre Vladimir Putin și Donald Trump, informează RIA Novosti cu referire la ziarul britanic „The Times".

Potrivit interlocutorilor publicației, presupusa „tranzacție" dintre Moscova și Washington nu este convenabilă pentru NATO. Londra presupune că în cadrul discuțiilor Putin „l-ar putea convinge pe Trump să nu participe la exercițiile militare din toamnă ale Alianței, care se vor desfășura în Norvegia" și va pune la punct cu președintele american „modificarea regimului de sancțiuni în schimbul unui armistițiu în estul Ucrainei".

Саммит G7 в Канаде - Sputnik Moldova
Politică
Politolog: Trump a scindat definitiv Europa

„În mod concret, suntem îngrijorați de încheierea bruscă a unui gen de „tranzacție pașnică" între Putin și Trump. Ne putem imagina cum cei doi spun: „La ce ne trebuie atâta tehnică militară în Europa?" și vor conveni să înceapă retragerea ei", a spus un membru al guvernului britanic care a dorit să-și păstreze anonimatul, citat de „The Times".

Prima întâlnire oficială dintre Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și președintele SUA, Donald Trump, va avea loc pe 16 iulie, la Helsinki.

Putin și Trump vor lua în discuție perspectivele dezvoltării relațiilor dintre cele două state, dar și probleme de actualitate de pe agenda internațională.

Trump a declarat anterior că întrevederea sa cu Putin ar putea avea loc după summitul NATO (prevăzut pentru 11 — 12 iulie), posibil, la Helsinki.

Fluxul de știri
0