Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Compensații bănești pentru victimele represiunilor politice: Iată ce a decis Guvernul

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaCabinetul de Miniștri al Republicii Moldova
Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de persoane, din mai multe raioane ale țării, victime al e represiunilor politice care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării, vor beneficia de compensații bănești din bugetul de stat.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Vineri, Guvernul a decis acordarea compensațiilor bănești pentru 63 de persoane, victimele ale represiunilor politice care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării lor. Pentru achitarea compensațiilor, Guvernul va aloca 5,48 de milioane de lei.

primaria chisinau cmc consiliul municipal - Sputnik Moldova
Societate
Compensații bănești pentru medicii și pedagogii din Capitală: Iată cât vor primi

Potrivit Executivului, banii pentru toate persoanele cărora le-a fost stabilită compensația începând cu anul 2014 și finalizând cu 2017, inclusiv pentru plata tranșei unice persoanelor care au împlinit vârsta de 75 de ani, vor fi acordați în cinci tranșe. Totodată, documentul stabilește că, pentru bunurile cu o valoare de 200 de mii de lei, plata compensației poate fi repartizată pe o perioadă de până la 3 ani, iar în cazul în care valoarea bunurilor depăşeşte suma de 200 mii de lei — pe o perioadă de până la 5 ani.

Pentru anul 2018, în bugetul de stat au fost aprobate mijloace financiare în sumă de 7,5 milioane de lei.

Fluxul de știri
0