Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Compensații bănești pentru medicii și pedagogii din Capitală: Iată cât vor primi

© Sputnik / Miroslav Rotariprimaria chisinau cmc consiliul municipal
primaria chisinau cmc consiliul municipal - Sputnik Moldova
Abonare
Aleșii locali au decis să acorde compensații bănești cadrelor didactice și lucrătorilor medicali din capitală - iată cât vor primi.

CHIȘINĂU, 19 iun — Sputnik. Profesorii și lucrătorii medicali vor beneficia de compensații bănești. O decizie a fost adoptată luni în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. Proiectul înaintat de reprezentanții Partidului Socialiștilor a fost susținut de majoritatea aleșilor locali.

”Proiectele Socialiștilor — aprobate de Consiliul Municipal, cu unele amendamente de la colegi, în special cele înaintate de Ala Nemerenco”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Consilierii au decis: începând cu 1 septembrie 2018, 6620 de cadre didactice din Capitală vor beneficia de un ajutor lunar de 500 de lei. Totodată, cadrele didactice și educatorii vor primi o compensație de 70 de lei pentru cheltuieli de transport, iar medicii de familie și asistentele medicale de familie — câte 360 de lei. În total 7438 de persoane vor beneficia de compensații bănești.

De asemenea, Consiliul  Municipal Chișinău a decis să plătească din bugetul local salariu pentru 300 de asistenți personali noi, pentru îngrijirea persoanelor țintuite la pat.

Fluxul de știri
0