Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vine coșmarul: Avertisment de ultimă oră de la Red Union Fenosa

CC0 / Pixabay / SturmjaegerTobi / Fulger
Fulger - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile avertizează că starea complicată a vremii prognozată de meteorologi ar putea cauza situații de pericol pentru populație distrugeri materiale.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat pentru seara de 27 iunie averse însoțite de descărcări electrice, izolat foarte puternice, cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Starea complicată a vremii poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale. În special, vântul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, astfel generând situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice.

Inundații în România - Sputnik Moldova
România, sub ape: În scurt timp urgia ajunge și în Moldova - autoritățile sunt în alertă

În contextul avertismentului emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat și anticipând posibile consecințe ale impactului condițiilor meteo asupra bunei funcționări a rețelelor electrice, Î.C.S. "Red Union Fenosa" S.A. informează că va întreprinde toate acţiunile care se impun în aceste circumstanţe pentru înlăturarea operativă a defecţiuniunilor sau avariilor şi reluarea furnizării energiei electrice.

Totodată, întreprinderea atrage atenţia agenţilor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie.

Iată care sunt acestea:

 

  • ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a resticţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi la instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.

 

Fluxul de știri
0