Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportatorii moldoveni vor putea tranzita România fără autorizații speciale

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaTIR, maşini de mare tonaj. Открытие паромной переправы Балтийск - Засниц (ФРГ)
TIR, maşini de mare tonaj. Открытие паромной переправы Балтийск - Засниц (ФРГ) - Sputnik Moldova
Abonare
Transportatorii moldoveni, care merg în Bulgaria, vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizații speciale.

CHIȘINĂU, 27 iunie – Sputnik. Transportatorii moldoveni, care merg în Bulgaria, vor putea tranzita România fără a avea nevoie de autorizații speciale în acest sens. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-române, care se desfășoară la București. Delegația Republicii Moldova este condusă de secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Serghei Bucataru, iar delegația României – de directorul Direcției Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor, Corneliu-Ioan Dimitriu.

transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună pentru transportatorii din Moldova care merg în Ucraina

În cadrul ședințelor comisiei sunt abordate subiecte ce țin de îmbunătățirea calității transportului rutier internațional și soluționarea dificultăților din domeniu.

Potrivit secretarului de stat, Comisia mixtă analizează modul în care se desfășoară transportul rutier internațional și dificultățile care au apărut în cooperarea bilaterală. De asemenea, membrii Comisiei au ca scop identificarea soluțiilor pentru rezolvarea acestor dificultăți, în interesul operatorilor de transport din România și Republica Moldova.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse mai multe subiecte cu privire la  transportul rutier de marfă şi transportul de persoane, printre care problema taxelor pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, reglementarea serviciilor de transport rutier de marfă dintre Romania şi Republica Moldova, timpul îndelungat al staționării camioanelor la punctele de trecere a frontierei de stat, precum și autorizarea serviciilor regulate de transport persoane.

Fluxul de știri
0