Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste bună pentru transportatorii din Moldova care merg în Ucraina

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Transportatorii din Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei.

CHIŞINĂU, 23 mai – Sputnik. Transportatorii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să stea mai mult de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei. Asta se va întâmpla după semnarea Protocolului la Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto din 20 martie 1993.

Таможня - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Serviciul Vamal intensifică măsurile de control la hotarul cu Ucraina

La Ministerul Economiei și Infrastructurii au avut loc negocierile pe marginea proiectului Protocolului. Discuțiile s-au axat pe subiectul ce ține de excluderea echipajelor antrenate la efectuarea serviciilor de transport rutier din lista persoanelor care cad sub incidența legislației migraționale.

În prezent, conducătorii auto care prestează servicii de transport internațional nu se pot afla mai mult de 90 de zile cumulativ pe teritoriul Ucrainei, pe parcursul unei perioade de 180 de zile.

În urma negocierilor, părțile au parafat textul proiectului Protocolului la Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto. Potrivit Ministerului moldovean al Economiei, în timpul apropiat, vor fi finalizate procedurile interne pentru semnarea acestui Protocol.

Negocierile au fost purtate de delegația Republicii Moldova, condusă de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru, și delegația Ucrainei, condusă de Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin.

Fluxul de știri
0