Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șomerii din Moldova nu trebuie să rateze această șansă

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaȘomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă
Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prezintă aproape 11 mii de locuri de muncă vacante.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Agenții economici din Moldova au raportat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 10857 de locuri de muncă vacante. 

Oameni - Sputnik Moldova
Societate
Locuri de muncă în Moldova. Decizia crucială a Guvernului de la Chișinău

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2427  locuri de muncă vacante sau doar 22 la sută din numărul total de locuri vacante. La mare căutare continuă să fie specialiștii din domeniul sănătății, unde sunt oferite 447 de locuri de muncă vacante. Peste 360 de locuri de muncă sunt oferite pentru inspector din diverse domenii, inspectori de patrulare, ofițeri de sector și de urmărire penală.   

De asemenea, agenția prezintă peste 260 de oferte pentru specialiștii în activitatea financiară, economică și comercială și peste 250 de locuri de muncă vacante – pentru persoanele licențiate în domeniul educației. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8430 locuri de muncă.

Peste 3,1 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru lucrătorii din industria textilă și confecții. De asemenea, mai mult de 900 de oferte sunt pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale.


Fluxul de știri
0