Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Casa Presei” nu va mai exista, iar angajații - disponibilizați. Iată ce propune Guvernul

© Photo : Î.S. "Casa Presei"Casa Presei
Casa Presei - Sputnik Moldova
Abonare
Întreprinderea de Stat Complexul ”Casa Presei” urmează a fi reorganizată prin absorbție, iar toți angajații disponibilizați - detalii.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik, C.S. Întreprinderea de Stat Complexul ”Casa Presei” va fi reorganizată prin fuziune cu Instituția Publică "Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova". Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre privind reorganizarea acestei instituții.

Conform datelor unităţilor de drept privind întreprinderile înregistrate în Moldova (Bizzer), întreprinderea a fost înregistrată în anul 1997 și este condusă de Victor Poiană.

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Politică
”Proiect grandios” al Ministerului Justiției: Guvernul își asumă responsabilitatea

Potrivit notei informative, personalul de la ”Casa Presei” urmează să fie disponibilizat în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare, în cazul imposibilităţii transferului acestuia.

Proiectul a fost elaborat în contextul implementării reformei administrației publice, care este un obiectiv prioritar asumat de Guvern în Programul de activitate pe anii 2016-2018.

Documentul stabilește efectivul limită al noii întreprinderi în număr de 559 de unități.

Exlusiv — Din culisele reformei Procuraturii>>>

Autorii precizează că proiectul nu contravine legislației Uniunii Europene și nu necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat, ”deoarece cheltuielile ce ţin de disponibilizarea personalului se vor efectua din contul și limita bugetului persoanei juridice absorbite”.

Fluxul de știri
0