Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă alertă meteo – în orele următoare sunt prognozate inundații

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaПоследствия ливня
Последствия ливня - Sputnik Moldova
Abonare
În legătură cu avertizarea meteorologică cu privire la căderea averselor, pe unele râuri mici și în locurile joase, în perioada 27 iunie – 1 iulie, se prognozează creșterea locală a nivelului apei cu 0,5-1,0 metru.

CHIȘINĂU, 27 iunie – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în această dimineață un nou cod galben de inundații locale. Potrivit hidrologilor, pericolul va persista în intervalul 27 iunie – 1 iulie. 

Автомобили на залитой водой улице после ливня - Sputnik Moldova
Vremea se strică din nou în Moldova. Autoritățile vin cu unele recomandări

În legătură cu avertizarea meteorologică cu privire la căderea averselor, pe unele râuri mici și în locurile joase, în perioada 27 iunie – 1 iulie, se prognozează creșterea locală a nivelului apei cu 0,5-1,0 metru și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale. 

Agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţia la starea barajelor.

Astăzi, la ora 15:00, intră în acțiune codul galben de averse, descărcări electrice, vijelie și grindină.  Potrivit meteorologilor, ziua pe 27 iunie, cu menținere pe 28-30 iunie, se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, seara pe 27 iunie temporar puternice (15-25 litri pe metrul pătrta în 12 ore și mai puțin), izolat foarte puternice (50-60 litri pe metrul pătrat în 12 ore și mai puțin), cu grindină și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s.

Fluxul de știri
0