Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Daniuk: La summitul UE se va decide soarta Angelei Merkel

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaCancelarul german Angela Merkel în timpul vizitei oficiale la Soci, Rusia
Cancelarul german Angela Merkel în timpul vizitei oficiale la Soci, Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Nikita Daniuk comentează summitul UE care va avea loc în curând.

CHIȘINĂU, 27 iunie — Sputnik. Următorul summit al UE va avea loc pe 28 și 29 iunie. Temele principale vor fi economia și imigrația. Pe lângă faptul că se va discuta problema crizei imigrației în Europa, se va decide totodată și soarta Angelei Merkel, consideră politologul Nikita Daniuk.

Angela Merkel - Sputnik Moldova
"Sfârşitul Europei": Partenerul lui Merkel acuzat de planul secret "Brexitul german"

„Summitul va fi consacrat problemei principale a Europei: criza provocată de imigrație. Începând cu anul 2015, pe teritoriul UE au sosit circa 1,6 milioane de refugiați. Totodată, majoritatea au sosit anume în anul 2015, când Angela Merkel „și-a deschis brațele" pentru refugiații din Orientul Apropiat și Africa de Nord. De aceea este foarte posibil ca la acest summit să fie decisă și soarta politică a lui Merkel. Deja i s-a pus un ultimatum: dacă nu va găsi o soluție pentru problema migranților, Seehofer dispune de suficiente împuterniciri pentru a închide granițele și a începe să-i expulzeze pe imigranți din Germania", a menționat politologul Nikita Daniuk.

Acesta a adăugat de asemenea că este puțin probabil ca la încheierea summitului să fie elaborată vreo hotărâre.

„UE vine la acest summit scindată. Anterior a avut loc o întâlnire de lucru între Germania, Franța, Grecia, Bulgaria și Italia, însă s-a încheiat cu un eșec total. Nu a fost elaborat nici un plan de acțiuni", a conchis expertul.

Fluxul de știri
0