Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cazul de intoxicație a copiilor la o tabără din Taraclia a pus pe jar autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Abonare
Cazul de intoxicare a copiilor de la o tabără din raionul Taraclia va fi investigat de un grup de lucru intersectorial, cu implicarea specialiștilor principali ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Cazul de intoxicație a copiilor de la o tabără din raionul Taraclia va fi investigat de un grup de lucru din care fac parte reprezentanți ai Agenției Naționale de Sănătate Publică, Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, Direcției învățământ general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Direcției Generale a Inspectoratului General al Poliției.

Капельница. Архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Grav: Intoxicație în masă la o tabără din Taraclia - zeci de copii au fost internați

Comisia îi va prezenta Ministerului rezultatele investigației pe data de 28 iunie, urmând să le propună autorităților locale și factorilor de decizie responsabili din raionul Taraclia măsuri concrete pentru prevenirea apariției unor cazuri cazurilor similare.

Concomitent, un alt grup de lucru intersectorial, care implică specialiștii MSMPS, ai MECC și ANSA, vor elabora în regim de urgență un chestionar în baza căruia vor fi evaluate toate taberele din țară privind asigurarea condițiilor sigure pentru copii, în perioada estivală.

Amintim că, în acest weekend, 33 de copii care se odihneau la o tabără de vară din raionul Taraclia au ajuns la spital cu simptome de intoxicație.

Premierul Filip anunță controale de proporții în toată țara: Cine va fi vizat>>>

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut ieri investigarea cazului de intoxicație în masă la tabăra de copii din orașul Taraclia. El a dispus în acest scop crearea de urgență a unui grup de lucru, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Fluxul de știri
0