Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grav: Intoxicație în masă la o tabără din Taraclia - zeci de copii au fost internați

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaКапельница. Архивное фото
Капельница. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
În zilele 23 - 24 iunie, în spitalul raional Taraclia au fost internați 29 de copii cu vârste cuprinse între 7 - 14 ani.

CHIȘINĂU, 25 iun — Sputnik. Intoxicație în masă la o tabără de odihnă din raionul Taraclia — 29 de copii au fost internați în spitalul raional.

Георге Габери - Sputnik Moldova
Sunt sau nu sunt periculoase sucurile produse în Moldova - Ce spune directorul ANSA

În noaptea de sâmbătă, trei copii au acuzat simptome ale îmbolnăvirii. În aceeași zi, după prânz, la punctul medical al taberei s-au adresat încă 18 copii cu aceleași simptome — febră, dureri de burtă și de cap, slăbiciuni și vomă. Copii au fost transportați și internați la spital raional.

În total, în weekend, la spitalul raional din Taraclia au ajuns 29 de copii cu vârste cuprinse între 7 — 14 ani.

Tabăra și-a început prima tură pe 20 iunie, fiind primiți în total 98 de copii.

Potrivit Agenției Naționale Siguranța Alimentelor, blocul alimentar, depozitele și fluxul tehnologic corespund cerințelor legislației în vigoare. Regimul termic de păstrare a produselor alimentare este respectat. Toate produsele sunt însoțite de certificate sanitar-veterinare, de calitate, și de inofensivitate.

Specialiștii ANSA au prelevat probe de bucate gata, probe de materie primă, fructe și legume, sanitație și apă, pentru investigații de laborator.

„No How” de la ANSA — vezi ce au inventat autoritățile>>>

De asemenea, în comun cu Centrul de Sănătate Publică s-a decis sistarea activității taberei pentru efectuarea procedurii de dezinfecție și stabilirea circumstanțelor îmbolnăvirii copiilor.

Fluxul de știri
0