Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scenarii postelectorale: Iată de ce Dodon crede că PSRM va câștiga alegerile parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat două scenarii postelectorale după pronunțarea deciziei Curții Supreme de Justiție privind alegerile locale noi din Capitală.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat decizia de luni a Curții Supreme de Justiție, declarând că prin aceasta este creat un precedent periculos.

ЦИК - Sputnik Moldova
Politică
CEC reacționează la decizia de invalidare a alegerilor locale noi din Chișinău

”Decizia de ieri a judecății creaza un precedent periculos si va avea consecințe foarte serioase pe termen lung, inclusiv în perspectiva alegerilor parlamentare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon a anunțat două scenarii postelectorale prin care speră ca PSRM să obțină majoritatea mandatelor în Parlamentul de la Chișinău.

”La modul practic, de pe acum se impun două scenarii postelectorale: Primul scenariu, cel mai probabil, este preluarea majorității mandatelor de către socialiști, care de unii singuri vor crea Guvernul. Deocamdată, toate evenimentele, inclusiv discreditarea eurounioniștilor, duc spre acest scenariu, pozitiv pentru Moldova. Al doilea scenariu ca probabilitate este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, imediat după alegerile parlamentare ordinare. Chiar dacă Occidentul va face presiuni, ca de fiecare dată, pentru o nouă coaliție proeuropeană, cetățenii nu le vor permite liderilor PAS și PDA să facă alianță cu PDM și Plahotniuc”, a subliniat Dodon.

Potrivit lui, în cazul alegerilor anticipate, PSRM ar obține majoritatea voturilor.

Cât privește decizia CSJ, președintele Dodon consideră că este una nedreaptă în raport cu Ion Ceban, întrucât nu au fost înregistrate încălcări făcute de acesta și în cazul anulării mandatului lui Andrei Năstase ar fi trebuit să se desfășoare repetat turul doi cu participarea lui Ion Ceban.

Fluxul de știri
0