Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC reacționează la decizia de invalidare a alegerilor locale noi din Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
CEC se întrunește în ședință pentru a lua act de decizia instanței cu privire la invalidarea alegerilor locale noi din Chișinău.

CHIȘINĂU, 26 iunie – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că se va întruni vineri, 29 iunie, în ședință unde va lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie, care a devenit irevocabilă prin încheierea Curții Supreme de Justiție, din 25 iunie,  prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor locale noi din 20 mai (turul I) și 3 iunie  (turul II), pentru funcția de primar general al municipiului  Chișinău. 

Высшая судебная палата Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Curtea Supremă de Justiție a decis: Chișinăul rămâne fără primar

”Ședința va fi convocată vineri, la ora 14:00, din considerentul că o parte din membri Comisiei se află în deplasări de serviciu iar alții sunt în concediu ordinar”, anunță CEC. 

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a menținut luni, 25 iunie, în vigoare decizia instanțelor ierarhic inferioare cu privire la invalidarea alegerilor din Chișinău.  

Turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău a fost câștigat de liderul PPDA, Andrei Năstase. Rezultatele alegerilor nu au fost validate de Judecătoria Chișinău care, la 19 iunie, a constatat că Năstase a făcut agitație electorală în ziua scrutinului. Decizia primei instanțe a fost menținută și de Curtea de Apel, în cadrul ședinței din 21 iunie.

Potrivit Codului Electoral, dacă vacanţa funcţiei de primar al localităţii a apărut în ultimul an înainte de expirarea mandatului, alegeri noi pentru funcţia de primar nu se organizează. Următoarele alegeri generale locale în Republica Moldova urmează să se desfășoare în luna iunie a anului 2019.

Fluxul de știri
0